Bunkra upp

Vi har varit riktigt urusla på att skriva och posta på bloggen över vintern, och det blev lite skrämmande komiskt när vi tittade in och såg det sista inlägget. Det handlade om ”prepping”, dvs att vara förberedd när katastrofen kommer … det hade vi totalt glömt bort, var mest, dock inte helt, ett komiskt inlägg, skrämmande med tanke på Coroa/Covid viruset som härjar nu …

Jag och Peter klarar oss fint än så länge, just att bunkra upp varor som tipset mest handlade om (med en komisk vinkel) är inte alls någon som vi är ovana med. Så fort vi ser nånting som vi brukar köpa och som för dagen har ett rödmarkerat pris så hugger vi direkt och fyller upp rejält.

Kan bli lite felbalanserat i förråden … just nu så har vi en 7-8st påsar tvättmedel men bara 1,5 flaska sköljmedel, så Willys, rea på sköljmedel brukar ni ha ofta, dags för det nu tack!

Tom varuvagn, brukar fyllas på snabbt

Dock har vi inte riktigt själva följt råden vi kan, det var några vettiga saker vi skrev också, inte bara skämtsamt. Peter har inte bunkrat upp med snus … det bör han nog göra 😊

Inom ekonomin så har vi inte alls tänkt till och gjort rätt saker, i princip finns det inga kontakter hemma, vi brukar ta ut nån femhundring när det finns behov men det räcker inte alls. Blir det större och längre problem med betalningar via kort eller Swish så kommer det nog att lösa sig på något sätt, bankkontoren kanske måste införa kontanter igen!?

Men ändå så är det nog en bra idé att ha några tusen kronor i kontanter undanstoppade på ett säkert sätt, att fylla hela madrassen känns som overkill (och obekvämt) men 10 000kr i kontanter klarar man sig fint med … tror vi. Månadsräkningarna räknar vi kallt med att de måste betalas via banken … eller inte alls.

Men vi bestämde också att riktigt gå igenom vad som vi absolut ska ha hemma, medicin för Peters blodtryck hamnade först på listan, nu har han för ett par månader fram men just blodtrycksmedicin är inte någonting att leka med. Måste man byta så tar det i bästa fall veckor innan den nya medicinen fungerar som den ska, men det kan även ta flera månader. Det tog närmare ett halvår första gången innan Peter fick ordning på blodtrycket OCH inte hade för mycket biverkningar av medicinen.

// MJ

Update: Isch så ful ”Favicon” nyaste WordPress versionen skapade … tog och la till ”Manny” istället, mycket snyggare 😉