Förbereda inför katastrofen …

Har faktiskt varit riktigt duktig på städfronten i vår och sommar, boendeytan har blivit större, mindre gammalt onödigt skräp liggande på och i hyllor och lådor, och det till och med att gå in i förrådet numera … OCH hitta saker där 😊

En sak som åkte i papperskorgen (pappersåtervinningen för å vara noga) var en broschyr som storebror (läs: nån statlig byrå) skickade ut i vintras eller förra året nån gång. Den handlade om vad/hur man skulle göra om … krisen? eller var det kriget kom? … tror det faktiskt var både krisen och kriget i titeln.

Nu blev det inte så mycket läst i den, jag är ju så kaxig å tror att vi skulle klara oss, delvis, ganska bra om el och värme försvann. Både jag å den bättre hälften är uppvuxna på bondgårdar så vi står inte helt handfallna utanför en modern stadskärna …

Men, om nu samhället vi lever i verkligen skulle åka på en rejäl kris, vad är det egentligen som är så pass viktigt att man absolut inte kan vara utan, sånt som man bara måste bunkra upp med innan alla samhällsfunktioner stänger ned?

Och innan min (korta) måste-ha-för-å-överleva-lista presenteras å bör en sak påpekas: Om ni letar efter seriösa överlevnadstips i en kris … så sluta läs nu! 😊

Måste få kaffe

Nää, det är inte frugan på bilden … å det är inte jag … men det skulle kunna vara nån av oss 🙂

Så, förutom mat, mediciner, kläder, vapen, verktyg och en massa preppsaker som behövs finns det saker MÅSTE finnas för att klara en kris:

#1 Snus! Bunkra ffn upp med SNUS!

#2 Kaffe! Bunkra ffn upp med KAFFE!

#3 Trocadero, öl å vatten funkar bra när man ska käka men är man törstig så är det ”Trocca” som gäller!

#4 Whiskey! En ren självklarhet!

Lite seriösa tips då

En sak som var lite mysko i den där överlevnadsguiden var att det påstods att man skulle se till å ha kontanter … vadå för, är väl bara å använda Swish … hehehe. Men någon typ av valuta ger så klart en väldig fördel, den svenska kronan är redan kass i värde å det lär inte bli bättre i en samhällskris.

Så, här kommer några tips – helt seriösa och användbara tips – på saker som bör bunkras upp för att kunna användas som valuta:

#1 Cigaretter, en hårdvaluta!

#2 Sprit, billig vodka eller hemkört i dunk är att fördra. Whiskeyn som togs upp i den första listan är ju enbart för personligt bruk.

Tror ni att de där två punkterna var ett skämt eller bara ironi? Nope, cigaretter och alkohol är en garanterat hårdvaluta om samhället faller ihop. Har du ett bra lager med dessa saker så klarar du dig fint … fast, problemet är att man nog behöver skydda både sig själv och det lagret, troligen på ett hårdfört sätt …

// Peter