Hur står sig speltips från speltips?

Det finns en hel del webbsidor på nätet som erbjuder dagliga bettingtips. Dessa drivs av personer som analyserar lagens formkurvor, jämför oddsen och sedan skriver utlägg om vilka odds som för tillfället är mest spelvärda. Men är det värt att följa dessa tips eller finns det en fördel att ”gå sin egen väg” och lita på egna analyser eller magkänsla? Här kommer ett test.

Speltips.se – En test

Idag spelas första matchen i finalserien (på två matcher) i Spanska Supercupen. Att det skulle bli Real Madrid mot Barcelona känns som en lågoddsare. Det är de två lag som dominerat spansk fotboll under många år, även om Athletico stuckit upp något år och rört om i grytan.

Andra matchen är den 16:e augusti och det är då som supercupvinnaren kommer att utses. Men ikväll visar det sig om tipset kring denna match är ett vinnande tips eller inte.

Spelsidan Speltips.se menar att Real Madrid får ses som en favorit. I denna match är det däremot Barcelona som har ett oddsmässigt övertag. Detta inte minst eftersom de spelar på hemmaplan. Barcelona står i 2,06 medan vinst för Real ger 3,20 hos Nordic Bet.

En orsak till att spelbloggaren ändå vågar lägga sina pengar på Real är den osäkerhet och instabilitet som finns hos Barcelona. Få har väll missat att Neymar kommer att gå över till PSG. Övergången kostade fransmännen 230 miljoner euro vilket visserligen ger Barcelona klirr i kassan – men inte ett spelmässigt övertag i framtiden.

För Barcelona har det handlat om att hitta en ersättare till den lucka som skapats i laget. Detta är något som det skrivits meter av i pressen och något som även bör påverka laget något negativt.

Med detta i åtanke, och högre odds på Real, väljer spelsidan att tipsa om dubbelspelet X2. Hos Expekt ger detta spel 1,72.

Denna gång har spelbloggaren analyserat matchen – nu är det dags att analysera analysen.

Matchen spelas ikväll klockan 22.00 (13 augusti 2017). Hur det gick i matchen och om man borde följt de tips som ges ovan återkommer vi till i ett kommande inlägg. Oavsett väntar en härlig drabbning mellan Spaniens överlägset bästa lag.

// MJ och Peter