Manny fyller år – Här kommer önskelistan

Om en vecka fyller Manny 50 år. Det är mäktigt! Vi har funderat på att ha en stor fest med vänner, släkt och grannar. En fest med musik, tävlingar, god mat och en klassisk tipspromenad. Men det blir ingen fest – för uppenbarligen så är det inte så vanligt med 50 årsfester för bilar.

Manny är min Volvo PV544. Men ärligt talat så är Manny mer än så. Det är inte bara en bil, det är ett fantastiskt fordon med egen själ. Ibland känns det i alla fall så när han helt plötsligt strejkar för att det är lite kallt ute (ja, vem skulle inte gjort det) eller vrålar när jag inte gett tillräckligt mycket omsorg.

Så alla ni som kommer till vårt lilla fika på lördag – Här kommer Mannys önskelista.

  1. En helrekond

Tänk er själva att gå på spa och få slappna av totalt genom att bada, basta och få massage. Jag gissar att en helrekond av en bil är samma sak för bilarna som för oss att gå på spa. Se till exempel på vad en helrekond med keramiskt lackskydd kan innebära, den gamla Saab:en som de visar ser fantastik ut så kanske Manny ska få en liknande behandling.

  • Grundlig polering av lacken (tänk peeling)
  • Handtvätt på utsidan (tänk dusch och bastu)
  • Keramiskt lackskydd (tänk inpackning)
  1. Förbud för småbarn att besöka bilen

Frågan är om inte bilens högsta önskan är detta. Det är inte alltid lätt att hålla en bil ren och snygg. Men det är omöjligt om småbarn välkomnas in i den. Jag gissar att Manny vill sätta upp det här förbudet och är man 50 år så borde man få ha lite extra krav. En veteranbil är trots allt en veteran.

  1. Kupévärmare på nått sätt

Hjälp Manny att bli varm. På nya bilar sitter ju uttag i bilen som kupévärmaren kan monteras i. Men förr fanns inte det tänket. Det var ju knappt elen fanns när Manny föddes…

Jag har försökt klura ut någon lösning men inte hittat det ännu. Hur ska man kunna montera in en passande kupévärmare i en veteranbil? Utan att förstöra lacken eller borra onödiga hål. Finns det någon som går på batteri? Går det att lösa med annan energikälla?

  1. En wonderbaum

Den sista saken som står på önskelistan är snygga och trevliga luktgranar. Manny gillar vanilj – eller rättare sagt så gör jag det men vi delar ju samma intressen 😊

Kanske blir det en större fest nästa år. Men i år nöjer vi oss med att fira med enbart ”de närmast sörjande”. Manny hälsar!

// MJ