Midsommarplaner

Vad ska ni göra i midsommar? Efter att först ha planerat ”ingenting” är planerna helt annorlunda. Ändringen kom som på ett brev på posten, typ. En inbjudan till ett par gamla vänners bröllop i Örebro innebär att vi sätter oss i bilen några timmar på torsdag, går på bröllop på fredag och tar igen oss lördag och söndag.

Som vanligt är det enkelt att hitta snygga klänningar till bröllop som passar kvinnor i övre medelåldern som har lust att betala normala priser – NOT!

Det är intressant hur modeindustrin har bestämt sig att äldre tjejer (ja du är ung upp till 45 i alla fall) inte kommer att uppdatera sin garderob speciellt ofta. Och när vi sedan gör det så vill vi bara ha stora klänningar med blommor som för tanken tillbaka till antingen 50-talets hemmafruar eller 70-talets happy days… Nej, det kanske inte är något dumt med den stilen heller men varför kan jag inte få köpa exakt samma modell som de yngre kvinnliga bekanta – men bara lite omsydd för oss lite äldre?

Jag skulle visserligen kunna fortsätta med mina hårda träningsplaner (hihihi) för att komma i dessa betydligt smalare klänningarna – men jag kommer inte ändra min kroppsvolym för att få på mig andra kläder. Det gör jag iså fall för att må bra – och det gör jag redan.

Midsommarfest

Vad mer jag inte kommer göra i midsommar

  • Jag kommer inte dansa runt midsommarstången

Låt barnen har roligt med varandra – inte få roligt åt en gammal dam som snarare hoppar som en björn än en groda. Som vanligt kommer jag ta placering i en solstol med en bärs i handen och titta på spektaklet.

  • Jag kommer inte dricka mig full

Ja, jag vet att jag lovat detta ett antal gånger men bakfyllan blir uppenbarligen värre med åren. Hotell är bokat för lördag och söndag men… Detta år ska jag dricka lagom, vara lagom trevlig och hålla lagom nivå på allt. Kanske.

  • Jag kommer inte hitta någon ny

Uppenbarligen tycker många att jag inte ska vara singel och väldigt välmenande påpekar de att bröllop är ett perfekt ställe att hitta någon att stadga sig med. Jag trodde bröllop var en fest för att fira de som gifter sig – inte en datingplats. Jag lovar att inte hitta någon ny. Kanske.

  • Sova med blommor under kudden

Det ska visst vara en gammal sägen att man ska drömma om någon med massa blommor under kudden. Jag har gjort detta en gång förr, lite omedvetet, och resultat var ju knappast så lyckat.

Själv då – vad väntar på midsommar, och vad väntar inte?