Tips på ROT-RUT-RIT-RÖT-företag?

Då har vi bestämt oss för att göra livet lättare. Kan du hjälpa till?

Efter att ha beställt hämtning av grovsopor av ett sånt där allt-i-allo-företag har vi insett att det går att få livet betydligt mycket lättare. Genom att köpa in tjänster istället för att slita ihjäl sig…

För 450 kr fick vi mängder av grovsopor bortkörda från baksidan. De kom och lastade in allt i en minibuss, körde det till återvinningen och skickade en faktura.

Hade jag själv behövt hyra släp (200 kr) och betalat bensinen (50 kr) så hade det kostar 250 kr. Till mycket stor sannolikhet hade jag även ätit på MAX efteråt – eftersom jag känt mig SÅÅÅÅ duktig.

Det är ju knappt en kostnad alltså att ta in hjälp istället för att göra det själv…

Putsa fönsterPutsa fönster – hatobjekt #1

Tips på hemstädning??

ROT, RUT, RIT, eller vad det nu heter, gör ju städning rätt billigt. Typ ett par hundra kronor för att få hela huset snyggt. Ett par hundra kronor…. Det tjänar jag genom att jobba 2 timmar på jobbet.

Så vi har helt enkelt planerat in 2 timmars extrajobb för mig per vecka så är ekonomin löst för hemstädning varje vecka hela månaden. En städning som skulle ta oss en hel förmiddag.

Men – har ni tips på något bra städföretag. Har känslan av att det skiljer otroligt mycket i kvalité. Vi vill inte ha det billigaste, hellre bra eller till och med bäst.

Gräsklippning / snöskottning – Check

Vi gjorde upp en lista hemma på allt som önskas bli fixat – utan att vi lyfter ett finger. Vi ska testa att köpa in allt under 6 månader och se vad det är värt. En sak var ”klippa gräset”, en annan ”skotta snö”.  Det löste sig på direkten.

Grannens grabb klipper uppenbarligen gräsmattor lite här och var i grannskapet. Fast pris per månad. Check – Klart! Vi ska se om han kan ta hand om delar av vår trädgård också.

Klippa gräs - noggrantUndrar hur länge grannens grabb skulle klara av att vara så här noggrann? 😀

Matkasse – Check

Matkasse har vi haft länge. Nu har vi även börjat komplettera den med att köpa färdiga maträtter via Karma. Mat som håller på att bli gammal och som därmed säljs för halva priset på ICA. Får meddelande i appen när det finns mat att hämta och betalar via den. Sen är det bara att gå förbi ICA och hämta allt från pannbiffar och potatis till raggmunk och fläsk – för 20 – 25 kr per portion.

// Peter