Uppföljning på speltips från speltips

Den 13:e augusti publicerade vi blogginlägget ”Hur står sig speltips från speltips?” där vi lyfte fram ett speltips för matchen mellan Real Madrid och Barcelona under kommande kväll. Enligt oddsen skulle Barcelona vinna – men enligt Speltips.se var Real Madrid mer spelvärd utifrån flera olika aspekter.

Fick de rätt?

Speltips.se valde att lägga pengarna på Real Madrid framförallt på grund av den turbulens som varit i Barcelona under veckorna före matchen. Detta med tanke på att Neymar skulle lämna klubben och istället flytta till PSG.

Om det var denna ”turbulens” som låg bakom resultatet i matchen är svårt att avgöra. En sak är däremot säker – Speltips.se hade helt rätt. Matchen slutade nämligen med en komfortabel seger för Real Madrid med 3-1.

Första matchen av två

Denna match var den första matchen av två i finalen till Supercopa. Andra matchen spelades 16:e augusti. Det är intressant att se vad Speltips.se valde att ge för tips inför denna match. I och med att Barcelona var tvungen att vinna med 3-0, för att vinna cupen, vågade Speltips.se dra slutsatsen att Barcelona skulle spela offensivt. Det skulle öppna ytor som Real Madrid självklart skulle utnyttja.

Speltipset blev att Real Madrid skulle göra över 1,5 mål i matchen. Detta till ett odds på 1,65.

Resultat

Den andra matchen vann Real Madrid med 2-0 och vann därmed hela finalen med 5-1. Tipsmässigt tog Speltips.se även hem vinsten tydligt. Detta med två satsningar med lyckat resultat. Den som följt dem och lagt 100 kr per bet skulle fått följande utdelning.

Första matchen – Vinst för Real – Odds 3,20 – Vinst 320kr

Andra matchen – Över 1,5 mål för Real – Odds 1,65 – Vinst 165kr

På 200 satsade kronor gavs alltså en vinst på 485kr.

MEN…

Går det att dra slutsatsen att speltips.se håller hög standard på sina speltips med detta test? Både ja och nej. De två tips som gavs var uppenbarligen helt rätt. Om det sedan var ren tur eller skicklighet är svårt att avgöra.

För att avgöra om speltipsen är lönsamma att följa i längden behöver ett test göras över en längre period. Sett till information, analys och uppföljning får i alla fall bloggen ett mycket högt betyg.

Kommer vi att spela mera?

Det verkar inte som så, fast vi båda är gamla spelare så har ingen av oss har det riktigt intresset som behövs läggas för att det ska fungera. Men det var kul att kolla upp lite seriöst spelande igen, väckte många trevliga minnen 🙂

// MJ och Peter